Kamers

Published on november 24th, 2014 | by hoera18.nl

0

Op kamers gaan!

Ben je een student en studeer je in een grote stad, behoorlijk wat reistijd elke dag. Dan heb je er vast wel eens over nagedacht om op kamers te gaan. Of gewoon omdat je het hoog tijd vindt om op jezelf te gaan wonen. Een hele onderneming, er komt dan ook veel bij kijken. Om je een beetje op weg te helpen leggen we je hieronder kort uit wat er allemaal bij komt kijken en waar je aan moet denken. Want op kamers gaan doe je niet zomaar.

Om snel een goede kamers te vinden kan je een aantal dingen doen. Zo kan je de vraag eens stellen op je social media, misschien heeft een klasgenoot of vriend nog wel een kamer voor je over. Wanneer je iedereen in je omgeving laat weten dat je op zoek bent naar een kamer vergroot je namelijk de kans dat je een kamer gaat vinden. Naast het onder de aandacht brengen van je zoektocht aan je vrienden kan je ook terecht op kamersites. Kamersites zijn websites waarop studentenkamers en kleine huurhuizen worden aangeboden. Het aanbod zie je meestal niet zomaar, je moet jezelf namelijk eerst aanmelden. Het aanmelden voor kamersites is in de meeste gevallen gratis. Om te kunnen reageren op kamers moet je vaak wel een klein bedrag betalen.

Kijken staat vrij en kost je niks, dus meld je gratis aan en bekijk het kameroverzicht. Op www.kamerstudenten.nl vind je een overzicht met verschillende kamersites.

Als je dan eenmaal een kamer hebt gevonden moet je nog een aantal zaken goed regelen. Zo moet je er voor zorgen dat je inboedel (spullen) goed verzekerd zijn. Het verzekeren van je spullen en belangrijke bezittingen doe je met een inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is een echte aanrader. Naast een inboedelverzekering is het ook verstandig om eens te kijken naar een aansprakelijkheidsverzekering en opstalverzekering. Heb je deze drie verzekeringen geregeld, dan kan je met een gerust gevoel op jezelf gaan wonen.

Oh, ja.. Vergeet jezelf ook niet in te schrijven bij je nieuwe gemeente!

Tags: , , ,


About the Author

Hoera 18, een feestje! Maar je moet ook een aantal zaakjes goed regelen. Wij weten wat en jij leest het op deze website, hoera18.nl.Comments are closed.

Back to Top ↑
 • Tips, helemaal gratis!

  Een beetje hulp nodig bij het aanvragen van zorgtoeslag? Dat kan, zorgtoeslag.nl helpt met het aanvragen van zorgtoeslag!
  bron: www.zorgtoeslag.nl

  Er zijn in Nederland nou eenmaal meer studenten/jongeren dan studentenkamers en huurwoningen beschikbaar. Dit betekent dat je er dus op tijd bij moet zijn..
  bron: www.kamerstudenten.nl

  Als je 18 jaar of ouder bent is een zorgverzekering verplicht, afsluiten dus!
  bron: www.18ennu.nl

  Na het aanvragen van je DigiD moet je deze zelf activeren.
  bron: www.activerendigid.nl

  Een beetje hulp nodig bij het aanvragen van huurtoeslag? Dat kan, huurtoeslag.nl helpt met het aanvragen van huurtoeslag!
  bron: www.huurtoeslag.nl

  Een uitvaart kost in Nederland al snel €7.500,-, dood gaan is dus een dure grap. Het is dan ook verstandig om jezelf voor deze kosten goed te verzekeren.
  bron: www.studentenuitvaartverzekering.nl