DigiD

Published on december 9th, 2014 | by hoera18.nl

0

DigiD aanvragen

Zonder DigiD kan je niks regelen, je hebt namelijk al een DigiD nodig voor het aanvragen van je studiefinanciering. Een DigiD is jouw persoonlijke inlogcode voor serieuze zaken als het aanvragen van je zorgverzekering, studiefinanciering en pensioen. Zonder DigiD kan je dit dus allemaal niet regelen, aanvragen dus!

Het aanvragen van een DigiD kost je ongeveer 10 minuten. Bij het aanvragen is het belangrijk dat je jouw BSN (burgerservicenummer) bij de hand houdt, deze staat op je ID-kaart, paspoort en pas van je zorgverzekering. Het aanvragen van een persoonlijke DigiD-code doe je in drie simpele stappen, hieronder leggen we ze je uit.

 1. Je gaat naar de website van DigiD, namelijk www.digid.nl/aanvragen en vult je gegevens in. Vervolgens kies je een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Kies wel een gebruikersnaam en wachtwoord waar je de rest van je leven mee kunt doen. Tijdens het aanvragen wordt er gevraagd om je BSN in te vullen en eventueel je mobiele nummer (voor sms-controle).
 2. Na het aanvragen moet je even afwachten. Want het verwerken van je aanvraag kost de overheid ongeveer 5 werkdagen. Dan krijg je thuis een activeringscode, waarmee je door kan naar stap 3.
 3. Nu je in het bezit bent van een activeringscode ga je opnieuw naar de website van DigiD. Hier kan je jouw persoonlijke DigiD-code activeren. Om je DigiD te kunnen activeren heb je dus een activeringscode nodig en je eerder gekozen gebruikersnaam en wachtwoord.

Ook handig:

Lees meer over het aanvragen van een DigiD op www.aanvragendigid.nl

Lees meer over het activeren van je DigiD op www.activerendigid.nl

Lees meer over het inloggen met je DigiD op www.inloggendigid.nl

Tags: , ,


About the Author

Hoera 18, een feestje! Maar je moet ook een aantal zaakjes goed regelen. Wij weten wat en jij leest het op deze website, hoera18.nl.Back to Top ↑
 • Tips, helemaal gratis!

  Een beetje hulp nodig bij het aanvragen van zorgtoeslag? Dat kan, zorgtoeslag.nl helpt met het aanvragen van zorgtoeslag!
  bron: www.zorgtoeslag.nl

  Er zijn in Nederland nou eenmaal meer studenten/jongeren dan studentenkamers en huurwoningen beschikbaar. Dit betekent dat je er dus op tijd bij moet zijn..
  bron: www.kamerstudenten.nl

  Als je 18 jaar of ouder bent is een zorgverzekering verplicht, afsluiten dus!
  bron: www.18ennu.nl

  Na het aanvragen van je DigiD moet je deze zelf activeren.
  bron: www.activerendigid.nl

  Een beetje hulp nodig bij het aanvragen van huurtoeslag? Dat kan, huurtoeslag.nl helpt met het aanvragen van huurtoeslag!
  bron: www.huurtoeslag.nl

  Een uitvaart kost in Nederland al snel €7.500,-, dood gaan is dus een dure grap. Het is dan ook verstandig om jezelf voor deze kosten goed te verzekeren.
  bron: www.studentenuitvaartverzekering.nl